Bayburt, ehram, dede korkut, bamsı Beyrek, Karadeniz, turizm Bayproje 1. Bayburt Toplantısı (31 Mayıs 2011)
Ana Menü
Projelerimiz
4. Olağan Genel Kurul Toplantısı

Bayproje 1. Bayburt Toplantısı (31 Mayıs 2011)

Bayproje BAYBURT Toplantısı  (31.Mayıs.2011)

Öne Çıkan Fikir ve Öneriler

 

 

1. Bayburt’taki bazı yapılarda Bayburt taşı yerine, Erzurum taşı kullanıldığı belirtildi, taşçılığın gelişimi için özellikle kamu ve yerel yönetimlerin buna dikkat etmesi gerektiği ifade edildi. (E.K)

2. Bayburt’un bir tanıtım el broşürü olmadığı, bunun ise büyük eksiklik olduğu, bu eksikliğin süratle giderilmesi gerektiği belirtildi. Hazırlanacak broşür için gerekli fotoğraf desteğinin verileceği beyan edildi.(Ü.K)

3. Bayproje’ de bayanlara yer verilmediği eleştirildi (Ü.K), ancak yeterli düzeyde olmamakla birlikte her ildeki Bayburtlu bayanlara ulaşılmaya çalışıldığı ve önemli sayıda bayan destekçimiz olduğu belirtildi.

4. Bayburt’un kuru hava şartları ve Karadeniz’e yakınlığı dolayısı ile önemli bir çay paketleme merkezi ve çay borsası olabileceği ifade edildi.(Ü.K)

5. Bayburtlu iş adamlarının Bayburt’a alakasının az olduğu, bunun geliştirilmesi için özel çalışma yapılması gerektiği belirtildi. (S.K)

6. Organize Sanayi Bölgesinin eksiklerinin giderilmesi için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.(İ.Y)

7. Girişimcilik eğitimi ve girişimciliğin desteklenmesi için, Ticaret ve Sanayi odası tarafından proje geliştirildiği ve uygulanacağı anlatıldı.(İ.Y)

8. Bayburt’a Demiryolunun zor olduğu, ancak Kop Tünelini konusunun iyi yolda olduğu ifade edildi.(İ.Y)

9. Bayburt Sanayi ve Ticaret Odası olarak, BAYPROJE hareketinin yanında olunduğu belirtildi.(İ.Y)

10. “Bayburt Kredi Kartı” gibi bir kart oluşturularak, 100 bin kart pazarlanabileceği, bunun ise hem ekonomik açıdan, hem de tanıtım açısından    yararlı olacağı, bir öneri olarak aktarıldı.(N.P)

11. Sivil Toplum Kuruluşlarının üç ayağının; İnsan, Kaynak ve Yeterli zaman olduğu, bunların konuşularak, Bayproje için sağlam temellerin oluşturulması gerektiği anlatıldı. (K.T)

12. Federal Almanya’da, Doğu Almanya’nın kalkınması için, buna benzer toplantılar yapıldığı ve bu toplantılarda önemli fikir ve öneriler çıktığı anlatıldı. Bayproje girişiminin de o modele benzediği, dolayısı ile yararlı bir çalışma olacağı belirtildi.(D.A.E)

13. Bayburt’ta ortaklık kültürünün gelişmemiş olduğu, bu kültürün oluşturulması için çaba harcanması gerektiği, bu kültür oluşturulduğunda, yada iyi örnekler hayata geçirildiğinde Bayburt’un daha hızlı büyüyeceği ifade edildi.(A.A)

14. Bayproje hareketinin Bayburt dışından başlatılmış olmasının, bu girişimin gücünü oluşturduğu tespiti yapıldı.(M.E)

15. Bayburt’ta bu tür sivil toplum kuruluşlarında hep aynı kişilerin görev aldığı, dolayısı ile Bayproje vesilesi ile yeni isimler bulunmasının yararlı olacağı belirtildi.(M.E)

16. Önemli bir özeleştiri olarak, Bayburt’ta yapılan çalışmalarda yanlış aramanın yaygın olduğu, bu yüzden iş verimliliği ve heyecanının düştüğü, bu konunun nasıl giderileceğinin de tartışılması gerektiği ifade edildi.(M.E)

  

           Sonuç olarak; BAYPROJE(Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği) nin, amaç ve hedeflerinin doğru olduğu, Bayburt’un gelişiminde önemli katkılar sağlayabileceği, özellikle Bayburt dışındaki Bayburtlulara Bayburt’u düşündürmek ve Bayburt için bir şeyler yapmak hususunda ortam hazırlayacağı, ivme kazandıracağı görüşü; bundan önceki beş toplantıda olduğu gibi, Bayburt toplantısında da genel kabul gördü.

 

             Toplantıya iştirak edenler:

Abdulcelil Kahveci, Adnan Okumuş, Ahmet Aker, Akın Bayrak,,Dursun Ali Emir,Erol Köprücü, Gökhan Önder Karaoğlu, İbrahim Yumak, Kerim Temür, Mete Emir, Mutlu Adak, Nahit İmaç, Nihat Purut, Yrd.Doç.Dr. Rahmi Dumlupınar, Prof.Dr.Rıfat Yıldız, Sadık Yavuz, Selahattin Karaman,Şeref Türker, Umut Özkan, Ülkü Koçan,Ümit Kondolot, Yaşar Yıldız, Yunus Sargut.              

 


                     



Üye Girişi
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?


E-Bülten



İstatistikler Yükleniyor ..!

YukariCik