Bayburt, ehram, dede korkut, bamsı Beyrek, Karadeniz, turizm Bayproje 1. Erzurum Toplantısı (28 Mayıs 2011)
Ana Menü
Projelerimiz
4. Olağan Genel Kurul Toplantısı

Bayproje 1. Erzurum Toplantısı (28 Mayıs 2011)

Bayproje ERZURUM Toplantısı (28 Mayıs 2011)

Öne Çıkan Fikir ve Öneriler

 

 

  1. Türk harp tarihinde önemli yeri olan ve “İkinci Plevne” olarak tarif edilen “Kop Savunması”nın, her yıl belirli bir tarihte etkinlikler ve törenlerle anılarak, genç neslin ve kamuoyunun bu görkemli savunmayı öğrenmesi ve hatırlaması gerektiği belirtildi. Bu aktivitenin, Bayburt’un tanıtımına da önemli katkılar sağlayacağıifade edildi. (M.Y)
  2.  “Bayburt Ehramı”nın dokuma, geliştirme, değerlendirme ve pazarlaması konusunda daha yoğun çalışma gerektiği görüşü üstünde duruldu. (M.Y)
  3.  Bayburt’a ve sorunlarına, Bayburt dışındakilerin bakışı ile, Bayburt’ta yaşayanların bakışının farklı olduğu, öncelikle bu farklılığın giderilmesi gerektiği belirtildi. (A.K)
  4.  Bayburt taşı işleme işi ile uğraşanların iyi durumda olmadıkları, bu işi yüksek fire ve ilmi olmayan metotlarla yaptıkları ifade edildi. (A.K)
  5. Bayburt ve köylerinde dışarıdan önerilen projelere sıcak bakılmadığı, kuşkulu ve tepkili yaklaşıldığı belirtildi. Bu konuda neler yapılabileceğinin araştırılması gerektiği belirtildi. (S.C)
  6. Bayburt’ta peşin hükümcü ve hayalci bir yapının oluştuğunun gözlemlendiğini, bunun aşılması için çok yönlü eğitim ve yoğun sosyal etkinlikler gerektiği ifade edildi. (A.Ç)
  7. Bayburt’ta su değirmenlerinde üretilen un ile ”kepekli ekmek” üretimi için girişimde bulunulmasının yararlı olacağına işaret edildi.(S.C)
  8.  “Bayburt Hafıza Merkezi”nin oluşturulmasının çok isabetli olacağı belirtildi. (S. C)
  9.  Bayburt’ta özellikle Boks, Güreş gibi kişisel sporlar üzerinde durulması gerektiğine işaret edildi. (A.E)  

 

        Toplantıya iştirak edenler:

Prof.Dr.Abdullah Kopuzlu, Akın Bayrak, Prof.Dr.Ali Eroğlu, Prof.Dr.Asri Çubukçu, Elif Kaya Gürbüz, Kur.Alb. Mükerrem Yılmaz, Prof.Dr.Rıfat Yıldız, Prof.Dr.Selçuk Coşkun, Yrd.Doç.Dr.Sevil Demiral

 

  



Üye Girişi
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?

E-Bülten



İstatistikler Yükleniyor ..!

YukariCik