Bayburt, ehram, dede korkut, bamsı Beyrek, Karadeniz, turizm Bayproje 1. İzmir Toplantısı (6 Mayıs 2011)
Ana Menü
Projelerimiz
4. Olağan Genel Kurul Toplantısı

Bayproje 1. İzmir Toplantısı (6 Mayıs 2011)

 

 

 

Bayproje İZMİR Toplantısı (6 Mayıs 2011)  

İleri Sürülen İlginç Fikir ve Öneriler

 

 

  1. Bayproje hareketinin başarıya ulaşması için sağlam gelir kaynaklarının sağlanması gerektiği belirtildi. (A.E)
  2. Daha önce İzmirli iş adamları tarafından oluşturulan “ Güçbirliği Holding”benzeri bir organizasyonun, tüm ülkeye dağılmış Bayburtlu işadamlarının katkıları ile kurulabileceği, kurulacak bu anonim şirketin tam profesyonel bir anlayışla Bayburt için önemli yatırımlar yapabileceği ifade edildi.  (A.E)
  3. İstanbul’daki derneklerin durumu değerlendirildi, dernekler arasında koordinasyon ve işbirliği anlayışının mutlaka sağlanması gerektiği görüşü dile getirildi. (A.E)
  4. Oluşturulacak WEB sitesine reklam alınabileceği, bunun önemli bir gelir kaynağı olabileceği belirtildi. (C.G)
  5. Her yıl Bayburt’un kurtuluş günlerinde, Bayburt’ta 1916-1918 işgalinde yaşanan dramı kamuoyuna hatırlatmak için, Ankara’daki Bayburt derneklerinin hep birlikte Anıtkabiri ziyaret etmesi ve bunun basın yoluyla duyurulması önerildi.(C.G)
  6. Ülke genelindeki Bayburt derneklerine eğitim konusunda destek verilmesinin yararlı olacağı ifade edildi. (C.G)
  7. Bayproje sunumunda tesbitlerin isabetli olduğu, her konuda, özellikle eğitim konusunda her şeyin yapılması gerektiği belirtildi. (H.K.Ö)
  8. Toplantı sonrası, işadamı bir hemşerimiz, yazılı olarak belli sayıda öğrenciye her yıl yenilenmek üzere, burs verebileceğini, ayrıca “Arıcılık” , “Ağaçlandırma”, “Köy Ev Ekonomisi Eğitimi” konularında maddi ve fiziki katılımda bulunabileceğini belirtti. (H.K.Ö)
  9. Bayburt için kamusal yatırımlarında, özel sektör yatırımlarının da elzem olduğu, bunun için gerekli çalışmaların özel olarak yapılması ve takip edilmesi gerektiği ifade edildi. (N.Y)
  10. Trabzon-Erzincan tren hattının Bayburt’tan geçmesinin önemi vurgulandı, bu konu üstünde ısrarla çalışılması gerektiği belirtildi. (N.Y)
  11. Kent ormanları oluşturulmasının önemi üstünde duruldu. (N.Y)
  12. Tarım ve Hayvancılığın Bayburt için çok önemli olduğu, ancak konunun pazarlama ayağında ciddi organizasyonlara gidilerek, Bayburt’ta sektörün geleceğinin güvence altına alınmasının önemi vurgulandı. (N.Y)
  13. Bayburt Üniversitesinin, Gümüşhane Üniversitesi ile mukayese edildiğinde geri kaldığı, Üniversiteye her konuda destek olunarak gelişmesinin hızlandırılması gerektiği ifade edildi. (S.A)
  14. Bayburt’un mimari estetik açısından bozulmakta olduğu, bu önemli konuya hep birlikte özen gösterilmesi gerektiği vurgulandı. (E.E)
  15.  Bayburt’la ilgili sağlam bir envanter çıkarılarak tarım, hayvancılık, sanayi ve diğer sektörlerde neyimiz olduğunu (veya olmadığını) bilmemizde yarar olacağı belirtildi.( F.A)
  16.  Bayburt’u mutlaka üretici konuma getirmek gerektiği, bunun için Bayproje girişiminin yararlı ve zorunlu olduğu vurgulandı.(V.Ç)
  17.  Bayburt’a daha büyük bir askeri birliğin konuşlandırılmasının gelişme için yararlı olacağı, Bunun için konunun irdelenmesi ve girişimde bulunulması önerildi. (B.A)
  18.  Bayburt’ta bir Astsubay Hazırlama Okulu kurulması için temasa geçilmesinin uygun olacağı ifade edildi. (B.A)
  19.  Maden beldesinde mevcut maden suyu kaynağının tetkik edilerek, Maden suyu tesisi konusunun projelendirilmesi önerildi. (B.A)
  20.  İzmir toplantısı sonucunda da, Bayproje teşebbüsünün isabetli olduğu, bir an önce etkin hale getirilmesi gerektiği ve bunun için maddi, manevi destek olunacağı ifade edilmiştir.

 

BAYPROJE İzmir Toplantısına Katılanlar:

Nail Yavuz, S. Vefa Çelik, Bülent Adil Adiloğu, Cahit Genç, İmdat Timur, Ali Necat Gülmez, Avni Ersoy, Hayrullah Binbir, H. Kemal Özkan, Turgut Eraslan, Asaf Kaya, Hüseyin Çelik, Ahmet Aydın, Doç. Dr. Selim Altun, Prof. Dr. Gökmen Tayfur, Fikret Aktaş, Erol Ersoy, Akın Bayrak, Prof. Dr. Rıfat Yıldız                



Üye Girişi
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?


E-Bülten



İstatistikler Yükleniyor ..!

YukariCik