Bayburt, ehram, dede korkut, bamsı Beyrek, Karadeniz, turizm Bayproje 10. İstanbul Bilgilendirme Toplantısı (12.12.2015)
Ana Menü
Projelerimiz
4. Olağan Genel Kurul Toplantısı

Bayproje 10. İstanbul Bilgilendirme Toplantısı (12.12.2015)

Bayproje 10. İstanbul Bilgilendirme Toplantısı (12 Aralık 2015), Fahri Otel/Sirkeci
Değerli Hemşerilerimiz,
Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) olarak bir önceki İstanbul toplantımızda (22 Kasım 2014) hazırladığımız raporlar, yayınladığımız kitaplar, tamamlanmış olan ve devam eden Bayburt konulu tezler ile devam etmekte olan Bayburt konulu araştırma projeleri hususunda detaylı bilgi vermiştik. Bugün o tarihten sonra tamamlanan çalışmalar, yarışma ve diğer etkinliklerimizi sizlerle paylaşmak ve sizlerin değerli görüş ve önerilerinizi almak amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Etkinliklerimiz aşağıda sıralanmıştır:
  1. İTÜ Bölge Bilimi ve Planlama Kongresi’ne katılım:
18-19 Aralık 2014 tarihlerinde İstanbul’da organize edilen kongrede, “Yerel Kalkınmada Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü: BAYPROJE Örneği” konulu tebliğ sunuldu. Böylece BAYPROJE’nin yerel kalkınmada bir STK olarak model olabilirliği akademik platformda tartışılmış oldu.
  1. Ankara Bayburtlular Derneği’nin talebi üzerine, Prof. Dr. Rıfat YILDIZ’ın kaleme aldığı
“Üniversitelerin Yerel Kalkınmadaki Rolü” ve Akın BAYRAK tarafından kaleme alınan ”Bayburt’un Kalkınmasında Tarımsal Üretimin Önemi ve Kadının Rolü” başlıklı makaleler yayınlanmak üzere gönderilmiştir.
  1. Derneğimizin doktora tezi olarak hazırlattığı ve yönetim kurulu üyemiz Kenan Yavuz’un sponsor olarak katkıda bulunduğu “Bayburt İlinin Beşeri, Fiziki ve Ekonomik Yapısı” konulu kitap, BTSO ve Ankara Bayburt Derneği’nin katkılarıyla bastırılmıştır.
  2. Bayburt’taki STK’lar Eşgüdüm Toplantıları:
5 Şubat, 20 Mayıs ve 11 Eylül 2015 tarihlerinde, Bayburt’taki STK’lar ile üç ayrı toplantı gerçekleştirildi ve aşağıdaki önemli konular hakkında çalışmalar yapıldı:
  • Dede Korkut Şenlikleri Programının geliştirilmesi,
  • “Dede Korkut ve Bayburt” konulu araştırmanın yapılması ve kitabının yayınlanması,
  • Bayburt Üniversitesi’nin isminin “Bayburt Dede Korkut Üniversitesi” olarak değiştirilmesi,
  • Baksi Müzesi etkinlikleri hakkında bilgi alınması,
  • Bayburt Kalesi’nin ayrıntılı bir şekilde irdelenmesi,
  • Örnek Köy çalışmalarıyla ilgili bilgi verilmesi,
  1.  Bayburt kamu yöneticilerini ziyaret (Örnek Köy, Dede Korkut Şenlikleri, Çiftçi Eğitim Koordinasyon Merkezi)
  2. Ortaöğretim Öğrencileri Öykü Yarışması: 
18 Mayıs 2015 tarihinde öykü yarışması ödül töreninin 4.sü gerçekleştirildi. (Bu yılki proje değerli hemşerimiz Fuat FETTAHOĞLU tarafından finanse edilmiştir.)
  1. Örnek Köy Projesi kapsamında Çerçi köyü iki defa ziyaret edilerek çalışmalar yerinde izlenmiştir.
  2. Beşinci Eşgüdüm Toplantısı: 18 Aralık 2015 tarihinde Bayburt’ta eşgüdüm toplantılarının 5 incisini yapmak üzere planlamış bulunuyoruz. Bu toplantıda ayrıntılı olarak Bayburt kalesi görüşülecektir.
  3. Son bir yıl içinde; Bayburt İli Sebze Tarımı ve Potansiyelinin Artırılması Raporu, Bayburt İlinin Coğrafyası, Dede Korkut ve Bayburt, Ebedi Hüzün (Öykü Yarışması) kitapları bastırılmıştır.
BAYPROJE olarak, Bayburt’un kalkınma çabalarına katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda, 2015/2016 eğitim-öğretim yılında Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte, Bayburt ortaöğretim öğrencileri arasında 6. ödüllü öykü yazma yarışmasını başlatmış bulunuyoruz. Ayrıca kış sebzeleri projesi bu yıl da devam ettirilmektedir. Yine Örnek Köy projesi ve eşgüdüm toplantıları süreklilik kazanmış olup, katkıda bulunulmaya devam edilecektir.
Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz projelerimizde bizlere destekte bulunan, bundan sonra da destek verecek siz değerli hemşerilerimize en kalbi teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Bilgilerinize saygılarımızla sunarız.

12 Aralık 2015
BAYPROJE Yönetim Kurulu


Üye Girişi
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?

E-Bülten



İstatistikler Yükleniyor ..!

YukariCik