Bayburt, ehram, dede korkut, bamsı Beyrek, Karadeniz, turizm Bayproje 2. Bayburt ve Erzurum Toplantıları (31.12.2013)
Ana Menü
Projelerimiz
4. Olağan Genel Kurul Toplantısı

Bayproje 2. Bayburt ve Erzurum Toplantıları (31.12.2013)

12-14 Aralık 2013 Erzurum ve Bayburt Toplantıları

1. 12 Aralık 2013 günü Saat 15:00-17:00 de hemşerimiz Prof. Dr. Abdullah Kopuzlu’nun organizasyonu ile Atatürk Üniversitesi’ndeki öğretim üyesi hemşerilerimizle toplandık. Toplantıda BAYPROJE’nin 2 yıllık faaliyetleri ve tasarladığı projeler hakkında bilgi verildi. Hemşerilerimizin önerileri alındı, Bayburt’a ve Bayproje faaliyetlerine nasıl katkıda bulanabilecekleri tartışıldı.

2. 13 Aralık 2013 tarihinde, BAYPROJE olarak üyesi olduğumuz, KUDAKA Kalkınma Kurulu 11. toplantısı Bayburt’ta yapıldı. Bu toplantıda 10. Kurul toplantısı ve 11. Kurul hazırlık toplantılarında derneğimiz tarafından önerilen “Sektör İhtisas Komisyonları” ve “İl Çalışma Grupları”nın oluşturulması kabul edildi. Oluşturulacak bu kurulların amacına uygun ve verimli çalışabilmeleri için “Çalışma Usül ve Esasları” (Yönerge) derneğimiz tarafından hazırlanmış ve önerilmiştir. Turizm Komisyonu ve Çalışma Grupları için hazırlanmış olan bu metne BEKDER’in ve KUDAKA’nın katkılarıyla son şekli verilmiştir. Bu yönergenin diğer sektörel ihtisas komisyonları ve çalışma grupları için de uygulanması tarafımızdan tavsiye edilmiştir.

3. BAYPROJE olarak yaptırdığımız araştırma projeleri ile ilgili iki ayrı toplantı 14 Aralık 2013 günü gerçekleştirilmiştir:

a. Öğlen önce, Prof. Dr. Fahri YAVUZ (AÜ, ZF Öğretim Üyesi) sorumluluğunda yürütülen “Bayburt’ta Kırsal Kesim Üretiminde Kadının Rolü ve Etkinliğinin Artırılması”  konulu çalışma ile ilgili ön tespitler sunulmuş ve toplantıya iştirak eden ilgililer tarafından tartışılarak katkıda bulunulmuştur. Bu araştırma projesinin sponsorluğunu hemşerimiz Sayın Ünsal Kıraç üstlenmiş bulunmaktadır. 2014 yılı ortalarında tamamlanacak olan bu araştırma için yaptığımız toplantı yararlı olmuştur.

b. Öğleden sonra ise, Prof. Dr. Ömer Selçuk EMSEN (AÜ, İİBF Öğretim Üyesi) tarafından yürütülen “Bayburt Üniversitesi’nin Sosyo-Ekonomik Etkileri ve Gelişme Süreci İçin Çıkarımlar” konulu araştırma projesinde elde edilen veriler sunulmuş, tartışılmıştır. Bu araştırma projesinin sponsorluğunu hemşerilerimiz Sayın Kemal Coşkun ve Sayın Vural İşaşır üstlenmiş bulunmaktadır.

Araştırmalarla ilgili toplantılara, Bayburt Belediye Başkanı, , Bayburt Üniversitesi Rektörü, Aydıntepe Belediye Başkanı, Tarım İl Müdürü, Belediye Başkan Adayları, Siyasi Parti İl Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Ziraat Odası Başkanı, konuyla ilgilenen diğer uzmanlar ve hemşerilerimiz katılmışlardır.

BAYPROJE Yönetim Kurulu



Üye Girişi
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?


E-Bülten



İstatistikler Yükleniyor ..!

YukariCik