Bayburt, ehram, dede korkut, bamsı Beyrek, Karadeniz, turizm Bayproje 2. İstanbul Toplantısı (17 Aralık 2011)
Ana Menü
Projelerimiz
4. Olağan Genel Kurul Toplantısı

Bayproje 2. İstanbul Toplantısı (17 Aralık 2011)

Bayproje 2. İstanbul Toplantısı (17 Aralık 2011)

 

Bayproje 2.İSTANBUL Toplantısı

17.Aralık.2011 (Saat:11.00)

(Bu toplantı, Sayın Lütfü Silo tarafından organize edilmiş ve Fahri otelde yapılmıştır.)

 

Öne çıkan Fikir ve Öneriler/ İştirak edenler

1.Bayproje ile Bayburt’un Ekonomik, Kültürel ve Sosyal açıdan aradığını bulduğu, bu çalışmanın adeta Bayburt’un aydınlık yüzü olduğu ifade edildi. Sunuda belirtilen rakamlardan daha fazla Bayburtlu nüfus olduğu, bu nüfusun konuyu sahiplenmesi ile büyük işlerin başarılabileceği belirtildi.(L.S)

2. Geçmişte Bayburt’ta çok ortaklı girişimler adına kötü örnekler yaşandığı,ancak buna rağmen bir araya gelinip başarılı çalışmalar yapılabileceğine işaret    edildi.(L.S)

3.Boşalmış köylerden birinde örnek girişim uygulamaları yapılabileceği ve bunun için birlikte yatırım yapacak gruplar oluşturulabileceğinin üstünde duruldu.(F.E)

4. Eylül ayı sonunda, Bayproje tarafından Bayburt’ta yapılan İnovasyon(Yenilikçilik) toplantısının çok başarılı ve yararlı bir çalışma olduğu, İnovasyon konusunun Bayburt’ta böyle donanımlı ve tecrübeli bir ekip tarafından işlenmesinin önemine temas edildi. Toplantının kitap haline getirilmesi ile eserin kalıcılığının sağlanacağı belirtildi.(A.Ç)

5. Bayproje çalışmasının iyi yolda olduğu, gönül birliğinin sağlanması gerektiği, başlatanlara teşekkür gerektiği ifade edildi. Başarı için egoları aşıp, ortak noktalarda buluşmanın zorunlu olduğu üstünde duruldu.(H.K)

6. Projelerin iddialı olduğu, Bayproje’nin bir ağırlığının ve yaptırım gücünün olması gerektiği ifade edildi. Toplantıda derneklerin niye  olmadığı sorgulandı.(A.K.K)

7. Bayproje’nin herhangi bir kurum ve makamı zorlama gibi bir işlevi olmadığı, iştirakin tamamen gönüllülük esasına göre gelişeceği ve başarılı sonuçlar alınırsa, bunların teşvik edici, hızlandırıcı olacağı anlatıldı.(A.B)

8. Bu güne kadar böyle ilmi bir çalışma olmadığı, İl olduktan sonra Bayburtlunun adeta rehavete kapıldığı, Çalışmaların başına “Hangi Bayburtlunun nerde?” olduğu araştırmasını koymak gerektiği, “üyelik” yerine,”ortaklık” anlayışının konması gerektiği, tanıtım için TV reklamı bile kullanılabileceği, Güneş enerjisi üstünde durulması gerektiği belirtildi. Ayrıca projelere sponsor olarak katkıda bulunacağı sözü verildi.(H.E)

9. Bayproje girişiminin çok güzel olduğu, ancak projelerin başarısı için Bayburtluyu Bayburtluya sevdirmek gerektiği, bunun içinde derneklerden yararlanmanın gereği üzerinde duruldu. Bayburtluların envanterini çıkarmanın ve Bayburtluların işlerine yardımcı olmanın Bayproje’yi güçlendirme ve sahiplenme adına yararlı olacağı ifade edildi. Projelere maddi destek konusunda söz verildi.(F.F)

10.Bayproje’nin girişiminin muhteşem olduğu, ancak başarı için kamu kurum ve kuruluşları ile yakın temas ve önceliklerin iyi tayin edilmesi gerektiği ifade edildi. Bayburt çağrı merkezi ve Bayproje’nin tanıtımı konusunda gerekli girişimlerde bulunulacağı, ayrıca projelere sponsor olarak destek verileceği belirtildi.(S.M)

11.Ekonomik projelere ve diğer projelere yeteri kadar sahip çıkılması için başarılı örnekler sunulması gerektiği, Bayburtluları Bayburtlulara tanıtmak gerektiği üstünde duruldu, ayrıca projelere sponsor olarak destek verileceği belirtildi.(A. U. )                    

12.Bu tür toplantılarda gençlere söz verilmediği, toplantılarda gençlerin bulunması gerektiği ifade edildi. Bayburt Postası gazetesinin arşivinin sanal ortamda oluşturulmaya çalışıldığı, ayrıca eski matbaa malzemelerinin müzeye verilmesiyle, Bayburt’ta matbaacılıkla ilgili tarihi makine ve malzemelerin sergilendiği bir yer oluşturulabileceği belirtildi. Ayrıca Bayproje web sitesinin daha iyi hale getirilmesi için gerekli desteğin verileceği vurgulandı.(K.O)

13. İstanbul’da izolasyon malzemesi üreten bir tesisin, Bayburt’a da yatırım yapabileceği ifade edildi.(H.K)

14.Bayburt’ta yaşayan hemşerilerimize yardımcı olmak gerektiği, tarım ve hayvancılığın Bayburt için önemi üzerinde duruldu, bu konudaki bilgi ve deneyimlerin paylaşılacağı belirtildi.(O.K)

15. Çocuklarımızın e-posta adreslerinin BAYPROJE’ye ulaştırılması ve www.bayproje.org adresine girmelerinin temini istendi. (R.Y.)

Toplantıya İştirak edenler:

               Ahmet Çağıldak, Akın Bayrak, Ali Kemal Kumkumoğlu, Ali Uçurum, Ekrem Seyhan, Erdoğan Kadakal, Fahrettin Evsen, Fuat Fettahoğlu, Hüsamettin Elçi, Kürşat Okutmuş, Lütfü Üçok, Lütfü Silo, Nizamettin Kutlu, Osman Kaymak, Ömer Turanlı, Rıfat Yıldız, Saadettin Bayrak, Selim Kutlu, Suat Müftüoğlu   



Üye Girişi
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?


E-Bülten



İstatistikler Yükleniyor ..!

YukariCik