Bayburt, ehram, dede korkut, bamsı Beyrek, Karadeniz, turizm Bayproje 3. İstanbul Toplantısı (17 Aralık 2011)
Ana Menü
Projelerimiz
4. Olağan Genel Kurul Toplantısı

Bayproje 3. İstanbul Toplantısı (17 Aralık 2011)

Bayproje 3. İstanbul Toplantısı (17 Aralık 2011)

Bayproje 3. İSTANBUL Toplantısı

17.Aralık.2011(Saat: 19.00)

(Bu toplantı; Sayın Salim Aslanhan tarafından organize edilmiş ve RB Et Lokantasında yapılmıştır.)

 

Öne çıkan Fikir ve Öneriler/ İştirak edenler

  1. Baysiad olarak, Bayproje çalışmalarının ilgi ile izlendiği, birçok  konuda aynı şeylerin düşünüldüğü, hayvancılık konusunda Baysiad üyeleri    olarak gerçekleştirilmiş projelerinin olduğu belirtildi.(S.A)
  2. Hayvancılık konusunda Bayburt’ta son yıllarda yapılan yatırımların önemi ve öncü rolü takdire şayan bulunmakla birlikte, Bayburt’un mera ve yayla potansiyeli yanında, mevcut hayvancılık yatırımlarının yeterli olmadığı anlatıldı. Halen Bayburt’ta 60.000 kadar büyükbaş, 25.000 kadarda küçükbaş hayvan mevcut olduğu, bu rakamların 5,10,20 yıl öncesine nazaran çok küçük kaldığı, arıcılık potansiyelinin %15inin kullanıldığı, tatlı su balıkçılığının hemen yok gibi olduğuna işaret edilerek, hayvancılık konusunda yapılacak çok şey olduğuna işaret edildi.(A.B)
  3. Bayburt’ta yapılacakların ilmin ışığında değerlendirilmesi gerektiği, bu sebeple Bayburt’la ilgili Yüksek lisans ve Doktora tez çalışmalarının Bayproje tarafından desteklenmekte olduğu, bu tür çalışmalara sponsor bulunduğu nispette devam edileceği, halen 8 hemşerimizin bu tezlere sponsor olmayı kabul ettikleri belirtildi.(R.Y)
  4. Sermaye kifayetsizliği dolayısıyla, AB fonlarından yararlanılması gerektiği,Gıda, Rüzgar enerjisi ve Bioenerji gibi yatırım konularının araştırılması gerektiği ifade edildi.(S.A)
  5. Bayburt Üniversitesinin Bayburt için çok önemli olduğu, Üniversite çevresine yapılacak apart otellerle, hem öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanacağı, hem de yaz sezonunda artan turizme iyi bir altyapı oluşacağı üstünde duruldu.(F.A)
  6. Koyunculuğun gelişmesiyle, Bayburt’tan Büyük şehirlere, bu şehirlerdeki büyük ve ünlü lokantalara özel et servisi yapılabileceği, diğer özel gıda maddelerinde de aynı uygulamanın olabileceği belirtildi.(A.S)
  7. Bayburtlu gençlerin Bayproje aktivitelerine yönlendirilmesiyle, Büyükşehirlerdeki Bayburtlu gençlerin suç oranının düşeceği ve gençlerin kendilerini geliştirecekleri üretken işlerle boş zamanlarını değerlendirecekleri anlatılarak, gençlerin “Genç Bayproje” organizasyonu içinde yer almalarının sağlanması istendi.(Ö.T)
  8. Bayburt’la ilgili organizasyonlar arasında bir kopukluk olduğu, koordinasyonun sağlanması için her örgütün üstüne düşeni yapması gerektiği, aksi takdirde güçlerin Bayburt ve Bayburtlu lehine kullanılmasının mümkün olamayacağı, BAYPROJE’ nin bu koordinasyonun sağlanması içinde iyi bir imkân olduğu da belirtildi.
  9. Sonuç olarak; Bayproje’nin önemli ve dikkate değer bir işlev üstlendiği,Baysiad olarak, destek ve yardımcı olunacağı, Bayproje’nin Bayburt’la ilgili tespit ve projelerinin değerlendirilerek, işbirliği yapılacağı hususunda mutabakat sağlandı.

 

 

Toplantıya iştirak edenler:

 

        Adnan Sarıhan, Akın Bayrak, Fahri Aydın, Hanefi Karahasanoğlu, İsmail Öz, Lütfü Silo, Mehmet Demirer, Mustafa Bayansal, Necdet Yardımcı, Ömer Turanlı, Rıfat Yıldız, Saadettin Bayrak, Salim Aslanhan. 



Üye Girişi
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?


E-Bülten



İstatistikler Yükleniyor ..!

YukariCik