Bayburt, ehram, dede korkut, bamsı Beyrek, Karadeniz, turizm Bayproje 4. Ankara Toplantısı (20.06.2014)
Ana Menü
Projelerimiz
4. Olağan Genel Kurul Toplantısı

Bayproje 4. Ankara Toplantısı (20.06.2014)

Bayproje 4. ANKARA Toplantısı

20 Haziran 2014 (Saat:18.30)

(Bu toplantı Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sayın Adnan Bayram’ın organizasyonu ve ev sahipliğinde, Ankara’da dernek merkezinde yapılmıştır.)

 

Görüşülen Konular/İştirak Edenler

1. Artık toplantılarımızın formatı haline geldiği üzere, önce değerli hemşerilerimize, Bayproje olarak son üç yılda gerçekleştirilen faaliyetler, Bayburt’la ilgili yapılan ve yapılmaya çalışılan işler hakkında bilgi verildi, bu aktiviteleri gösteren bir sayfalık özet dağıtıldı.

2. Üç yıllık faaliyetlerin özetinde belirtilen konuların her biri hakkında kısaca açıklayıcı bilgiler aktarıldı ve toplantıya iştirak eden hemşerilerimizin görüşleri alındı.

3. Toplantıya iştirak eden hemşerilerimiz tarafından, üç yıl içinde Bayproje olarak gerçekleştirilen 2 Kongre, 1 Panel, 1 Proje, yayınlanan 7 Kitap, hazırlanan 5 rapor, desteklenen Bayburt’la ilgili 2 Yüksek Lisans ve 2 Doktora tezi ile yine Bayburt için yaptırılan 3 Araştırma Projesi’nın çok önemli ve ağır bir faaliyet olduğu belirtildi. Bunların başarılmış olması dolayısıyla Bayproje’ye tebrik ve teşekkürler ifade edildi.

4. Karadeniz’e hızlı tren yolu konusunda Milletvekilimiz Sayın Bünyamin Özbek tarafından bilgi verdi.

5. Demiryolu konusunda Bayproje’nin hazırlamış olduğu iki raporun tetkik edilmesi ve izlenecek yolun bu çerçevede belirlenmesi gerektiğine işaret edildi.

6. Orta öğretim öğrencileri arasında her yıl düzenlenen ve gençlerin yazma arzu ve yeteneklerini desteklemeye yönelik yarışmaların, devam ettirilmesinin yararlı olacağı belirtildi.

7. Bayburt’ta Tarım ve hayvancılık sektöründeki gelişmelerle ilgili bilgi verildi. Fikir teatisinde bulunuldu.

8. Bayburt’un gelişiminde Bayburt Üniversitesi’nin oynaması gereken rol konusunda görüşler belirtildi, beklentiler ifade edildi.

9. Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Bayram’da, dernek olarak Bayproje’nin herhangi bir projesine sponsorluk yapma sözü verdi.

10. Toplantı sonunda, Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği’ ne katkılarından dolayı, hemşerimiz Sayın Adnan BAYRAM ve Sayın Yahya AKENGİN’e takdir ve teşekkür belgeleri verildi.

 

Toplantıya İştirak Edenler:

Adnan Bayram, Akın Bayrak, Ali Ağbal, Ali İhsan Kılıç, Ali Kemal Parıldar, Altan Savacı, Atilla Değirmencioğlu, Aydın Temuçin, Bünyamin Özbek, Cavit Yıldırım, Halis Karapınar, Kemal Köprücü, Kemalettin Topçuoğlu, Kenan Erdoğmuş, Mehmet Arslan, Mehmet Yakup Aksoy, Mesut Kayalı, Mustafa Köroğlu, Nafiz Kayalı, Nami Altan, Recep Bayram, Rıfat Yıldız, Sami Venedik, Savaş Küçük, Selahattin Hatipoğlu, Yahya Akengin.



Üye Girişi
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?


E-Bülten



İstatistikler Yükleniyor ..!

YukariCik