Bayburt, ehram, dede korkut, bamsı Beyrek, Karadeniz, turizm Bayproje 5. İstanbul Toplantısı (17.11.2012)
Ana Menü
Projelerimiz
4. Olağan Genel Kurul Toplantısı

Bayproje 5. İstanbul Toplantısı (17.11.2012)

Bayproje  5. İSTANBUL Toplantısı

17 Kasım 2012 (Saat 11.00)

( Bu toplantı, Sayın Fahri Evsen’in ev sahipliğinde, Sirkeci Fahri Otelde yapılmıştır.)

 

Öne Çıkan Fikir ve Öneriler/ İştirak edenler

  1. Toplantının gündemi gereğince, Bayproje’nin bir yıllık faaliyeti detaylı biçimde izah edildi, geçtiğimiz bir yıl içinde düzenlenen etkinlikler, Bayburt’la ilgili yaptırılan doktora ve yüksek lisans çalışmaları, etkinliklere ait yayınlanmış kitaplar hakkında bilgi verildi. Bu çalışmalar sırasında karşılaşılan zorluklar, Bayburt’un gelişmesini geciktiren altyapı sorunları belirtildi. Yayınlanan kitaplar ve raporlar tanıtıldı. ( A.B. )

 

  1. Yine gündeme sadık kalınarak, Bayproje’nin önümüzdeki bir yıl içinde yapmayı planladığı çalışmalar ve projelendirmeyi düşündüğü organizasyonlarla ilgili bilgi verildi. Bu çalışmalar esnasında hedeflenen amaçlar, uygulanacak koordinasyon anlayışı, kişi, kurum ve kuruluşlara düşen görevler izah edildi. Uygulanacak proje ve etkinlikler için gereken mali gereksinim için öngörülen finans kaynakları ve değerli hemşerilerimizden beklenen katkılar izah edildi. ( R.Y. )

 

  1. Bayproje’nin yapmış olduğu çalışmalarda somut sonuçların alınabilmesi için sabır ve sebat gerektiği, bu çalışmalar sonucunda her halükarda olumlu sonuç alınacağı belirtildi. Demir yolunun Bayburt’tan geçmesi konusunun çok hayati olduğu, Prof.Dr. Fazıl Çelik’in tezinin güçlü şekilde desteklenmesi gerektiği hususu üstünde duruldu.( S.M. )

 

  1. Bayburt’la ilgili teşviklerin yakından takip edilmesinin gerekliliği belirtildi. Ayrıca işlerin yürümesi için baskı gerektiği, bunun için birlik ve beraberlik içinde olunması hususuna işaret edildi. ( N.B. )

 

  1. Geçtiğimiz bir yıl içinde derneğin büyük işler yaptığı ifade edildi. Bayburt’ta Tarım ve Hayvancılığın geliştirilebilmesi için, “Anlaşmalı Tarım ve Hayvancılık” metodunun uygulamaya konulmasının yararlı olacağı, bu sayede büyük işletmelerin bilgi birikimi ve imkânlarından küçük aile işletmelerinin yararlanarak kaliteli ve verimli üretimin sağlanabileceği belirtildi. ( O.K. )

 

  1. Bayproje’nin çok güzel konulara parmak bastığı, daha başarılı sonuçlar alınması için maddi ve manevi olarak Bayproje’nin yanında yer almak gerektiği hususu özellikle hatırlatıldı. ( A.Y. )

 

  1. Bayburt’un kalkınması denince “Gelişmişlik Endeksleri”nin dikkate alınması gerektiği, bu açıdan bakınca Bayburt’un iller sıralamasında son sıralarda olduğu belirtilerek, sadece ekonomik değil, gelişmişlik düzeyini belirleyen sosyal ve kültürel parametreler açısından da çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiği ifade edildi. ( A.Ç. )

 

  1. Bayburt’un Kalkınması için, uzaktan reçeteler sunmak veya önerilerde bulunmakla değil, Bayburtlunun yanından ve hayata geçirilen iyi örneklerle sonuç alınabileceği belirtildi. ( H.A. )

 

  1. Bayburt’ta hayvancılık ürünlerinde marka oluşturmanın gerekliliği üzerinde duruldu. Pazarın talep edeceği ürünlerin tespiti ve o istikamette çalışılması gerektiği vurgulandı. ( S.K. )

 

Sonuç olarak; Bayproje’nin geçtiğimiz bir yıl içinde yaptığı başarılı çalışmalar için takdir ve teşekkür duyguları ifade edilirken, toplantıya iştirak eden hemşerilerimiz, önümüzdeki dönem çalışma programı kapsamında öngörülen projelerin finansmanında katkılarının ne olacağını ifade ettiler.

 

Toplantıya iştirak edenler:

Ahmet Çağıldak, Akın Bayrak, Ali Uçurum, Alper Yazoğlu, Fahri Evsen, Hayrettin Altuncu, Kürşat Okutmuş, Lütfi Silo, Lütfü Üçok, Nihat Bozkurt, Osman Kaymak, Ömer Turanlı, Recai Altuner, Remzi Kırık, Rıfat Yıldız, Selim Kutlu, Suat Müftüoğlu, Süleyman Karabulut, Turan Koçak



Üye Girişi
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?


E-Bülten



İstatistikler Yükleniyor ..!

YukariCik