Bayburt, ehram, dede korkut, bamsı Beyrek, Karadeniz, turizm Bayproje 6. İstanbul Toplantısı (17.11.2012)
Ana Menü
Projelerimiz
4. Olağan Genel Kurul Toplantısı

Bayproje 6. İstanbul Toplantısı (17.11.2012)

Bayproje 6. İSTANBUL Toplantısı

17 Kasım 2012 (Saat:19.00)

(Bu toplantı, Sayın Abdurrahman Polattimur’un ev sahipliğinde, Şirinevlerde, “İstanbul Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Yönetim Kurulu” üyelerinin iştiraki ile yapılmıştır.)

 

Öne Çıkan Fikirler ve Öneriler/İştirak edenler

  1. Daha önceki toplantıda olduğu gibi, Bayproje’nin bir yıllık faaliyeti ile ilgili bilgi verildi. Bayburt’la ilgili ve hemşerilerimiz tarafından desteklenen yüksek lisans ve doktora çalışmalarının ne durumda olduğu, yıl içinde yapılan etkinlikler, bunlarla ilgili bastırılan kitaplar ve yazılan raporlar tanıtıldı. Uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözümlerle ilgili görüşler izah edildi. ( A.B. )

 

  1. Bayproje’nin önümüzdeki yıl için planladığı çalışmalar, organize etmeyi düşündüğü etkinlikler anlatıldı. Bunların amaçları, uygulama biçimi, bu etkinliklerde işbirliği yapılacak, kurum ve kuruluşlar belirtildi. Yıllık programın uygulanması için gereken mali kaynağın tedarik yolları ve hemşerilerimizin katkı imkânları irdelendi. ( R.Y. )

 

  1. Bayburt’un mevcut potansiyelleri, gelişmeye hazır sektörleri konusunda bilgi verildi. Ancak mevcut altyapı sorunları ve bu sorunların giderilmesi için yapılması gereken çalışmalar konusu tartışmaya açıldı. ( A.B. )

 

  1. Bayproje’nin bir yıllık faaliyetinin çok başarılı bulunduğu, ancak daha büyük projelere teşebbüs edilmesi gerektiğine işaret edildi. ( M.D. )

 

  1. “İstanbul Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği” olarak Bayprojenin bu başarılı çalışmalarında daima yanında olunduğu, bu maksatla önümüzdeki günlerde Bayproje tarafından başlatılacak olan “Bayburt’ta Kırsal Kesim Üretiminde Kadının Rolü ve Etkinliğinin Artırılması” konulu araştırmanın dernek tarafından finanse edileceği beyan edildi. ( A.P. )

 

Sonuç olarak; Bayburt’la ilgili sivil toplum kuruluşları arasında bilgilendirme, fikir alış verişi ve koordinasyon açısından çok önemli bulduğumuz bu tür toplantıların, imkânlar ölçüsünde diğer kuruluşlarla da devam ettirilmesinin çok yararlı olacağı konusunda fikir birliğine varıldı.

 

Toplantıya iştirak edenler:

Abdurrahman Polattimur, Akın Bayrak, Ali Erkul, Ayhan Dağ, Gürsel Kocabey, Hayrettin Gülümser, Mehmet Demirer, Murat Çelik, Ömer Turanlı, Rıfat Yıldız, Yılmaz Kaya



Üye Girişi
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?


E-Bülten



İstatistikler Yükleniyor ..!

YukariCik