Bayburt, ehram, dede korkut, bamsı Beyrek, Karadeniz, turizm BAYPROJE‘nin Öykü Yarışması‘nda Ödül Töreni.
Ana Menü
Projelerimiz
4. Olağan Genel Kurul Toplantısı

BAYPROJE‘nin Öykü Yarışması‘nda Ödül Töreni.


Bu yıl altıncısı organize edilen Liseler arası Öykü Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle ödülleri verildi. Törene Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, BAYPROJE Yönetim Kurulu Başkanı Akın Bayrak, Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rıfat Yıldız, Bayburt Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Dr. Hayriye Şengün, öykü yarışmasında dereceye giren öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. 

BAYPROJE Başkanı Akın Bayrak, derneğin dokuz yıl önce kurulduğunu hatırlatarak, Bayburt’la ilgili iki doktora, iki yüksek lisans çalışması, altı özgün rapor, üç bilimsel araştırma, beş kongre düzenlediklerini ve toplamda yirmi bir yayınlarının olduğunu belirtti. Öykü yarışmasına çok önem verdiklerini aktaran Bayrak, öykü yarışmasında bugüne kadar takriben 300 öğrencinin yarıştığını ve bunların 50 kadarının ödül aldığını belirterek, “Edebiyat profesörleri Bayburt’ta bir yazma damarının olduğunu söylüyorlar. Bu da bizi gururlandıryor. Bu yarışmaların en önemli tarafı çocuklarımızın öykülerini kitap haline getiriyoruz. Bu da öğrencilerimizin hayatlarında önemli bir yer kaplıyor diye düşünüyorum” dedi. 

Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu ise, Bayburt’ta 9 yıl önce BAYPROJE kurulduğunda ne yapacakları noktasında çok merak edildiğini ve gelinen noktada Bayburt’a çok kıymetli katkılar sunduklarını söyledi. Karakaşoğlu, “Bayburt Dede Korkut diyarı malum. Dede Korkut’un o kaleminden süzülüp gelen kelimeler, cümleler daha sonra Zihni ile İrşadi ile Hicrani ile süzülüp devam etti. Bugün halen o geleneğin devam ediyor olması, eserlerin de jüri tarafından beğenilmesi bizi ayrıca gururlandırıyor. Bu yazarlık için bir başlangıçtır. İnşallah içinizden çok iyi isimler çıkacaktır. Yazmada çok iyiyiz ama problem çözmede biraz zayıfız. İnşallah yine BAYPROJE Derneğimizin Matematik Atölyesi’nin bu anlamda da şehrimize çok büyük katkısı olacak” diye konuştu. 

Pekmezci: “Bu topraklarda edebiyat farklı bir boyutta değerlendirilir” 
Törende bir konuşma yapan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, bu toprakların edebi anlamda birçok şair ve yazarı yetiştirdiğini, ortaya koydukları eserlerle gönül tellerini titreten ozanların yurdu olduğunu kaydederek, “Zihnî’lerin, Celali’lerin, İrşadi’lerin, Ağlar Baba’ların yurdunda edebiyat farklı bir boyutta değerlendirilir. Bayburt tarihinde yazılan önemli eserlerden biri Hikaye-i Garibe’dir” dedi. 

"Bu bir gönül sevdasıdır" 
Kendisinin kimyager olmasına rağmen edebiyatçı ve tarihçi olarak bilindiğini belirten Başkan Pekmezci, bu konularla ilgili birçok araştırma yaptığını ifade ederek, “İlk Türk sözlüğü Divan-ı Lügatit Türk’ü incelediğimiz zaman Bayburt’ta kullandığımız birçok deyim ve kelimenin tarihin uzak yıllarından kullanılarak günümüze kadar geldiğini gördüğümüzde mutluluk içerisinde oluyorum. Biz toplumsal olarak kültür dokumuzu bozmadan gelecek kuşaklara aktardığımız zaman millet olma vasfımızın temelini oluştururuz. Bizim çocuklarımız ve bizden sonra gelecekler bu kültür dokusunu gelecek kuşaklara aktardığı takdirde bu milletin her şeyiyle güçlü yapısal olarak manevi ve milli değerlerle bezenmiş bir yapının milletimizi ayakta tutacağına gönülden inananlardanım. Bu vesileyle BAYPROJE’nin değerli yöneticilerine huzurlarınızda teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Bu bir gönül sevdasıdır; kilometrelerce öteden bir memleket sevgisinin ifadesi olarak buraya gelmişler ve emek veriyorlar, çalışıyorlar, gayret ediyorlar. Onları yürekten kutluyorum. Her bir Bayburtlu BAYPROJE’nin mensupları gibi çalışır ve ortaya bir şey koyarsa bugünkü Bayburt yarınların umudu olacaktır.” şeklinde konuştu. 

Ödül töreni, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 

Yarışmada dereceye giren isimler şöyle: 
Birinci "Kırılan Hayaller" Dalia Alomari 
İkinci "Simsiyah" Feyza Güler 
Üçüncüsü: "Ellerin Hala soğuk" Züleyha Bakır 

Mansiyon Birincisi "Hayallerinin peşinden koşan kız Asiye" Ayşegül Narman 
Mansiyon İkincisi "Hayal ve Hayat" Rumeysa Durukan 
Mansiyon Üçüncüsü "Bir gerçekliktir tevafuk" Esranur Birgül

Bayburt Postası
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Üye Girişi
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?


E-Bülten



İstatistikler Yükleniyor ..!

YukariCik