Bayburt, ehram, dede korkut, bamsı Beyrek, Karadeniz, turizm ‘Hayalimdeki Bayburt‘ yarışması sonuçlandı.
Ana Menü
Projelerimiz
4. Olağan Genel Kurul Toplantısı

‘Hayalimdeki Bayburt‘ yarışması sonuçlandı.

Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Hayalimdeki Bayburt’ isimli yarışmanın kazananları belirlendi. Yarışmada ilk iki dereceyi Gökçedere Çok Programlı Lisesi öğrencileri kazanırken, üçüncülüğü ise Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi kazandı.  

2012 yılında ‘Günlük Tutma Yarışması’, 2013 yılında ise ‘Öykü Yazma Yarışması’ düzenleyen BAYPROJE, bu kez ‘Hayalimdeki Bayburt’ isimli yarışma gerçekleştirdi.

“Yaratıcı yazarlık kursları” 
Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ödül töreninde bir konuşma yapan BAYPROJE Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız, BAYPROJE’nin daha öncesinde “Ödüllü Günlük Tutma” ve “Ödüllü Öykü Yazma” yarışmaları düzenlediğini ve bunların kitaplaştırıldığını hatırlatarak, önümüzdeki yıllarda yaratıcı yazarlık kursları düzenlemeyi düşündüklerini söyledi. Prof. Yıldız, “Bugün burada kuruluşumuzun üçüncü yılını tamamlamaya az bir zaman kalmışken, yine Bayburt Orta Öğretim öğrencilerine yönelik üçüncü projemizi; “Hayalimdeki Bayburt” isimli ödüllü deneme yazma yarışmasını sonuçlandırmak üzere, Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde ödül töreni organize etmiş bulunuyoruz. Bu projemize 13 ortaöğretim okulundan toplam 37 öğrenci katıldı. Gelecek yıllarda da yine ödüllü öykü yazma yarışmalarıyla bu projemiz devam edecektir. Ayrıca projelerimiz sonucunda ortaya çıkan yetenekli gençlerimize daha çok hizmet sunmak üzere 'yaratıcı yazarlık kursları' gibi etkinlikler de organize etmeyi planlamış bulunuyoruz” dedi.

İşadamı Hüsnü Kemal Özkan’a teşekkür
Yıldız değerlendirme jürisinde görev alan Prof. Dr. Hülya Argunşah, Yard. Doç. Dr. Şahika Karaca, şair-yazar Yahya Akengin, edebiyatçı-yazar Ali Kemal Temuçin ve edebiyat öğretmeni Arif Köprücü’ye teşekkür ettiği konuşmasında, “Bayburt ortaöğretim okullarındaki öğrencilerimizin yarışmaya katılımlarının sağlanması ve organizasyonun gerçekleştirilmesinde proje paydaşımız olarak önemli katkılarda bulunan, başta Milli Eğitim Müdürümüz sayın Seydi Doğan’a, diğer öğretmen arkadaşlarımıza ve özellikle; bu projemizin sponsorluğunu üstlenen,  değerli hemşerimiz İzmir’den işadamı sayın Hüsnü Kemal Özkan’a da en kalbi teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise, yarışmadaki amacın öğrencilerin okumaya, yazmaya olan şevklerini artırmak, edebiyata olan ilgilerini çoğaltmak ve azimlerini büyütmek olduğunu söyleyerek, “Bugün burada kimse kaybetmeyecektir, herkes kazanacak. Zira memleketini tanıtmak, memleket hasretlerini dile getirmek, çaba sarf etmek, memleketi için bir şeyler yapabilmek, öğrencilerimizin en büyük kazanımı olsa gerek” dedi.

Doğan, BAYPROJE Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız ve yönetim kurulu üyelerine ayrıca teşekkür etti.   

Törende son konuşmayı Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, yaptı.
Özbek, BAYPROJE’nin ilk kurulduğunda Bayburt’la ilgili kurulan bazı dernekler gibi tabela derneği olabileceğini düşündüğünü belirterek, yapılan çalışmaları gördüğünü ve kısa sürede fikrinin tamamen değiştini söyledi. BAYPROJE Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız’a “Hocam hakkını helal edin” diye seslenen Özbek, eğitimin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, E-BİKO Uluslararası Bilişim Olimpiyatları’nda dünya üçüncülüğü kazanan Ömer Faruk Çarpatan, internet haber sitesi dalında Türkiye üçüncüsü olan Bayburt Postası Gazetesi ve 3. Lig'e çıkan Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’u başarılarından dolayı tebrik etti.

Özbek, şunları söyledi:
“Bayburt’ta eğitim açısından çok rahat bir şehirdir. Geçenlerde Bayburtlu bir öğrencimiz TÜBİTAK dünya üçüncüsü oldu. Mesela Bayburt yerel basınından Türkiye genelindeki yerel basınlar içerisinde üçüncü olan Bayburt Postası gazetemiz var. Şimdi inşallah TBMM’de gerçekleşecek ödül töreninde ödül alacaklar. Türkiye genelinde Bayburt Postası’nın ödül alması Bayburt açısından başarılı bir durumdur. Farklı bir hevesimiz 3. Lig'e çıkma hevesimiz. 2 yıl uğraştık ve bu yıl sona erdi. Yani istediğimiz zaman bazı şeyleri başarabiliyoruz. ‘Hayalimdeki Bayburt’u inşallah ben de okuyacağım. Çünkü biz yöneticiler olarak bunlardan ders çıkarmamız gerekiyor. Hepinizi tebrik ediyorum.”

Özbek’in konuşmasının ardından yarışmaya katılan tüm öğrenciler sahneye alındı. Birinciliği Gökçedere Çok Programlı Lisesi’nden Nursan Acar, ikinciliği Gökçedere Çok Programlı Lisesi’nden Kader Aydın, üçüncülüğü ise Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Adem Zengin kazandı. Yarışmada birinciye bin lira, ikinciye 750 lira, üçüncüye ise 250 lira para ödülü verildi. 

Mansiyon ödülleri ise; Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Musa Tepir, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Yunus Emre Haşlak ve Bayburt Fen Lisesi’nden Melek Kayhan kazandı.  


BayburtPostası


Üye Girişi
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?


E-Bülten



İstatistikler Yükleniyor ..!

YukariCik