Bayburt, ehram, dede korkut, bamsı Beyrek, Karadeniz, turizm ‘Matematik Atölyesi‘ hizmete açıldı.
Ana Menü
Projelerimiz
4. Olağan Genel Kurul Toplantısı

‘Matematik Atölyesi‘ hizmete açıldı.

Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) tarafından Bayburt’a kazandırılan Matematik Atölyesi’nin açılışı yapıldı.

BAYPROJE Kurucusu Prof. Dr. Rıfat Yıldız’ın emekli ikramiyesini vakfederek aldığı ve başta Bayburt Belediyesi olmak üzere Bayburtlu hayırseverlerin destekleriyle kurulan Matematik Atölyesi’nin açılışına Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Milli Eğitim Müdürü Soner Can, projenin akademik danışmanlarından Prof. Dr. Abdullah Kopuzlu, Prof. Dr. Adnan Baki, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.


Bayrak: “Bayburt’ta yıldız matematikler kazandırabilmeyi amaçlıyoruz”
Açılış töreninde projeyle ilgili bilgi veren BAYPOJE Başkanı Akın Bayrak, derneğin 6 yıldır eğitim alanında çeşitli etkinlikler yaptığını ve edebiyat alanında özellikle günlük, hikaye ve öykü yarışmaları gerçekleştirdiğini belirterek, Matematik Atölyesi ile de Bayburt’ta yıldız matematikler ve bilim adamları kazandırabilmeyi amaçladıklarını söyledi.

Matematik Atölyesi’nin yerini alarak projenin hizmetine sunan Prof. Dr. Rıfat Yıldız’a teşekkür eden Bayrak, “İnşallah biz bu yıl 6. ve 7. sınıflardan öğrenci aldık. Biliyorsunuz ülkemizin temel dertlerinden bir tanesi bilgi üretmek ve bilgiyi kullanma konusundaki eksikliklerdir. Bu atölye marifetiyle buna bir katkıda bulunabilirsek yani Bayburt’tan bir takım yıldız matematikçiler yetiştirebilirsek görevimizi yaptığımızı düşüneceğiz” dedi.

Projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu da hatırlatan Bayrak, “Bu etkinlik 5 ay içerisinde organize edilmiştir, uygulanmıştır. Etkinlikle ilgili evvela Belediye Başkanı’na müracaat ettik. O bize önemli destek verdi, cesaret verdi. Daha sonra Milli Eğitim Müdürümüz her türlü yardımı yaptı. Projemize maddi katkıda bulunan tüm Bayburt severlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Prof. Yıldız: “Felsefemiz ezberciliği değil öğrenmeyi öğrenmek”
Prof. Yıldız, atölye çalışamlarımızdaki en büyük temel felsefe öğrenmeyi öğrenmektir. Ezberciliği değil öğrenmeyi öğrenmek. Bununla öğrenci sorgulamayı ve araştırmayı öğrenecek. Türkiyenin en büyük ighticaı da budur. Bizim ekonomimiszde 2008 yılından bu yana kişi başına milli gelir yerinde sayıyor. Bunun nedeni katma değeri yükse ürün üretemiyoruz. Teknolojiye dayalı ürünler üretemiyoruz. Teknoloji bilimin türevi, uygulanabilme yeteneğidir. Bu varsayımdan hareket ederek bu atölyeyi açmak istedik."

Memiş: “Bu projenin bütünüyle yanındayım”

Belediye Başkanı Memiş ise, BAYPROJE’ye Bayburt’a kazandırdıkları için teşekkür ederek, “Bu projenin bütünüyle yanındayım” dedi.

Atölyenin bilim adamı yetiştirme yönünde eğitim vermesi gerektiğini belirten Memiş, “LGS’de çıkacak 25 soruyu yapmaları için öğrenci yetiştireceksek bir anlamı olmaz. Onları çözmesiyle birlikte birer Matematik Bilim adamı olmaları yönünde çalışmaların olması bizi mutlu eder, şehrimizi ve memleketimizi mutlu eder” dedi.

Öğencilerin birer bilim adamı olma yönünde tüm bilgilerle donanmaları gerektiğini de aktaran Memiş, “Matematik Atölyesi’nin edebi eserler yönünde de destekleyeceğim. Hem kütüphanemize destek vereceğim, hem de öğrencilerimize kendi kütüphaneleri için 2’şer adet kitap hediye edeceğim” şeklinde konuştu.

Vali Pehlivan’dan teşekkür 
Atölyede eğitim görecek öğrencilerle sohbet eden Bayburt Valisi Ali Hamza Vali Pehlivan da, “Düşünen ve hakikaten uygulayan, üreten çocuklarımız yetiştikçe onlarla gurur duyacağız, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çalışacak arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından atölye gezildi, katılımcılara ikramlarda bulunuldu.


Üye Girişi
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?


E-Bülten



İstatistikler Yükleniyor ..!

YukariCik