Bayburt, ehram, dede korkut, bamsı Beyrek, Karadeniz, turizm ‘Matematik Atölyesi’nde eğitimler başlıyor.
Ana Menü
Projelerimiz
4. Olağan Genel Kurul Toplantısı

‘Matematik Atölyesi’nde eğitimler başlıyor.

Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) tarafından Bayburt’a kazandırılan Matematik Atölyesi’nde eğitimler başlıyor. BAYPROJE Kurucusu Prof. Dr. Rıfat Yıldız’ın emekli ikramiyesini vakfederek aldığı atölye merkezi 3 Kasım’da kapılarını aralıyor.

Daha önce matematik biliminde Türkiye’deki uzman isimleri Bayburt’a getirerek matematik öğretmenleri ile bir toplantı gerçekleştiren BAYPROJE yetkilileri, son toplantıyı proje eğitim danışmanı, proje koordinatörleri, merkezden eğitim alacak öğrenciler ve velileriyle yaptı.

Bayburt Lisesi’nde, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Güven’in de katılımıyla gerçekleşen toplantıda kollektif bilime dikkat çekilerek, Matematik Atölyesi’nin önemine değinildi.

BAYPROJE Dernek Başkanı Akın Bayrak’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda projenin eğitim danışmanı ve matematik alanında uzman isim olan Bayram Sevgen proje hakkında bilgiler verdi.

BAYPROJE kurucusu Rıfat Yıldız ise, projenin Bayburt’ta geleceğin bilim adamları yetişmesine önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Projenin önemine dikkat çeken Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Güven de haftasonu okullarda kurslar düzenlendiğini hatırlatarak, seçilmiş 40 öğrencinin önceliğinin Matematik Atölyesi olması gerektiğini belirtti.

90 öğrenci arasından 40 isim belirlendi
Koordinatörlüğünü Matematikçi Ebubekir Akkoyunlu’nun yaptığı projede, okullardan belirlenen 90 öğrenci arasında sınav yapılarak ilk 40’a girenler projeden faydalanmaya hak kazandı. Cumartesi günleri iki grup halinde 6 saat olarak verilecek eğitimlerde 3 matematik öğretmeni görev alacak. 3 Kasım’da açılışı gerçekleştirilecek olan Matematik Atölyesi'nde 4 Kasım’da ise dersbaşı yapılacak.  


Bayburt Postası


Üye Girişi
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?


E-Bülten



İstatistikler Yükleniyor ..!

YukariCik