Bayburt, ehram, dede korkut, bamsı Beyrek, Karadeniz, turizm Matematik Atölyesi sınavla seçilmiş 66 öğrenciyi eğitiyor.
Ana Menü
Projelerimiz
4. Olağan Genel Kurul Toplantısı

Matematik Atölyesi sınavla seçilmiş 66 öğrenciyi eğitiyor.

BAYPROJE Yönetim Kurulu Başkanı Akın Bayrak, Matematik Atölyesi’den geçen yıl öğrenim gören öğrencilerden ikisinin TALES Matematik sınavında finale kaldıklarını belirtti.

Bayrak, bu yıl ise 62 öğrencinin hem Ulusal Matemetik sınavına hem de Uluslar arası Kanguru Matematik sınavına girdiğini ve Nisan ayı sonunda sonuçların açıklanacağını aktardı.

Bayrak: "Eğitim Danışmanımız Bayram Sevgen’in görüşleri önemli"

Kendileri için en önemli verinin Matematik Atölyesi Eğitim Danışmanı Bayram Sevgen’in görüşleri olduğunu aktaran Bayrak, “Bayram Sevgen hocamız bir anket yaptı çocuklara ve çocukların kendine güvenlerinin, serbest düşünme alışkanlıklarının, problem çözme yeteneklerinin ve soru sorma imkanlarının fevkalade geliştiğini gördü. Bu bizim en önemlisiydi” dedi.

Erzincan Üniversitesi’nin ilgisini çekti

Bayrak geçen ay içerisinde Erzincan Üniversitesi’nde öğretim üyelerinin Matematik Atölyesi öğrencilerine bir test uyguladıklarını da aktararak, “Geçen ay Erzincan Üniversitesi’nden matematikçi bir profesör hocamız ve bir doçent hocamız geldi. Çocuklarla bir çalışma yaptılar. Erzincan’da bu hocalarımızla bir toplantı da yaptık, izlemimlerini sorduk, fevkalade güzel şeyler söylediler. Uyguladıkları test öğrencilerin grafik ve istatistik okuma yeteneklerini ölçme şeklindeydi ve bu konuyu geliştirme çalışmasıydı. Burada çok başarılı olduklarını söylediler. Hocalarımız 28 Nisan’da 8. sınıflara aynı uygulamayı yapmak üzere Bayburt’a gelecekler” diye konuştu.

Sınavla seçilmiş 66 öğrenci

Öte yandan Matematik Atölyesi’nde bu yıl sınavla seçilmiş 6, 7 ve 8. sınıflardan 66 öğrenci eğitim görüyor. Cumartesi günleri 6 ve 7. sınıflar pazar günleri de 8. sınıflara eğitim verilen Matematik Atölyesi’nde 4 öğretmen görev yapıyor. Öğretmenlerin 3’ü matematik, 1’i akıl ve zeka oyunları üzerine eğitim veriyor.

Prof. Yıldız: “Temel felsefe öğrenmeyi öğrenmektir”

Matematik Atölyesi’ni Akın Bayrak ile Bayburt’a kazandıran Prof. Dr. Rıfat Yıldız, akademisyenlik yıllarının başlangıcından bu yana Bayburt’a karşılıksız emek veren isimlerden biri. Prof. Yıldız, son olarak Matematik Atölyesi’nin kurulduğu alanı satın alarak Bayburtlu çocukların geleceğinde iz bırakmak üzere projeye vakfetmişti. Prof. Yıldız, Matematik Atölyesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Atölye çalışmalarımızdaki en büyük temel felsefe öğrenmeyi öğrenmektir. Ezberciliği değil öğrenmeyi öğrenmek. Bununla öğrenci sorgulamayı ve araştırmayı öğrenecek. Türkiye'nin en büyük ihtiyacı da budur” demişti.  


Üye Girişi
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?


E-Bülten



İstatistikler Yükleniyor ..!

YukariCik