Bayburt, ehram, dede korkut, bamsı Beyrek, Karadeniz, turizm 5. Bayburt Sivil Toplum Kuruluşları Eşgüdüm Toplantısı
Ana Menü
Projelerimiz
4. Olağan Genel Kurul Toplantısı

5. Bayburt Sivil Toplum Kuruluşları Eşgüdüm Toplantısı

5. Bayburt Sivil Toplum Kuruluşları Eşgüdüm Toplantısı
Tarih: 18 Aralık 2015
Saat:19.00
Yer: Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Toplantı Davet Sahibi: Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği (BEKDER)
 
Toplantıda Görüşülen Konular ve Alınan Kararlar:
  1. Bayburt Üniversitesi’nin isminin “Bayburt Dede Korkut Üniversitesi” olarak değiştirilmesi için Üniversite Rektörlüğüne yapılan yazılı müracaat ve Sayın Rektör’le yapılan görüşmelerin sonuçları görüşüldü. Bu görüşmelerde Rektörün de bu teklifimize sıcak baktığı, böyle bir değişiklikten memnun olacağı, şehirlerle bütünleşmiş tarihi kişilerin, o şehrin üniversitesine isim olmasının anlamlı olduğu ve üniversiteye ayrı bir sorumluluk yükleyeceğini ifade ettiği belirtildi. Ancak üniversitelerin isim değiştirmesi için yasal düzenleme gerektiğinden, bu aşamadan sonra konunun bir kanun teklifi ile çözülmesi hususunda girişimlere başlanması hususunda mutabık kalındı.
  2. Toplantılara başladığımızdan beri sürekli gündemde olan Bayburt Kalesi ile ilgili olarak, yapılan değerlendirmeler sonucunda konusu Bayburt Kalesi olan bir Kongre düzenlenmesinde fikir birliğine varıldı. Yapılacak Kongrenin ne şekilde finanse edileceği, hangi STK’nın nasıl katkıda bulunabileceği konuları tartışıldı.
  3. Daha önceki toplantıda, Kongrenin Bayburt Belediyesi ve Üniversite işbirliği ile gerçekleştirilmesinin daha uygun olacağı görüşünden hareketle Sayın Belediye Başkanı ve Sayın Rektörle yapılan ön görüşmelerle ilgili bilgi verildi. Bu görüşmeler sonucu; dokuz STK olarak gerçekleştireceğimiz bu kongreye gerek Belediyemizin ve gerekse Üniversitemizin azami desteği vereceği ve her türlü işbirliğine hazır oldukları ifade edildi.
  4. Öte yandan; gerçekleştirilecek kongreye BTO ve BESOB davetlilerin dış ulaşımı için 1.500 er TL katkıda bulunacakları sözü alındı. Diğer masrafların, yapılan ön görüşmede Belediye ve Üniversite tarafından karşılanacağı belirtildi.
  5. Kongrenin Türkiye genelinde duyurulması hususunda GAZETECİLER CEMİYETİ, Kale ile ilgili eski haberlerin değerlendirilerek bir yazı haline getirilmesi ve Erzurum Müzesindeki 61 parça eserin fotoğraflarının temini konusunda BEKDER, Kale ile ilgili bir sinovizyon hazırlanması için BAYDER, kongre esnasında çay molalarında Bayburt’a has yiyecek ikramlarında KADINLAR DERNEĞİ ve kongrenin koordinasyonu için de BAYPROJE görev üstlendi.
  6. Her STK görev üstlendiği konu üstünde çalışarak, bundan sonraki toplantıda ulaştığı sonuçlar hususunda bilgi verecektir. Yine bu zaman içinde sürekli iletişim halinde olunması gerektiği belirtilmiştir.
  7. Önümüzdeki toplantı Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde, Mart 2016 içinde olacak, kesin toplantı tarihi daha sonra bildirilecektir.
 
Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Bayburt Gazeteciler Cemiyeti
Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)
Bayburt Ziraat Odası (BZO)
Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESOB)
Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER)
Baksı Kültür Sanat Vakfı (BAKSI)
Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği (BEKDER)
Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE)
 


Üye Girişi
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?


E-Bülten



İstatistikler Yükleniyor ..!

YukariCik