Bayburt, ehram, dede korkut, bamsı Beyrek, Karadeniz, turizm Bayproje 3. Kayseri Toplantısı (22.12.2012)
Ana Menü
Projelerimiz
4. Olağan Genel Kurul Toplantısı

Bayproje 3. Kayseri Toplantısı (22.12.2012)

Bayproje 3. KAYSERİ Toplantısı

22 Aralık 2012 (Saat: 11.00)

(Bu toplantı, Akın Bayrak’ın ev sahipliğinde, TEV Kayseri Şubesi Toplantı salonunda yapılmıştır.)

 

Öne Çıkan Fikirler ve Öneriler/ İştirak edenler

  1. İstanbul ve Ankara toplantılarında olduğu gibi, dernek olarak geçen yılın etkinlikleri, eğitim çalışmaları anlatıldı, etkinlikler ile ilgili kitap ve raporlar tanıtıldı. Bayburt’la ilgili doktora ve yüksek lisans çalışmalarının son durumu ve sponsorları konularında bilgi verildi. (A.B.)
  2. Önümüzdeki dönemle ilgili çalışma programı ve bu program çerçevesinde uygulanacak etkinlikler hakkında bilgi verildi. Bu çalışmaların amaç ve hedefleri ile uygulama biçimi, finans kaynakları ve hemşerilerimizden beklentiler izah edildi. (R.Y.)
  3. Yine diğer toplantılarda olduğu gibi;  Bayburt’un sahip olduğu büyüme potansiyeli detayları ile anlatılırken, mevcut altyapı sorunları ve bunların aşılması gereği vurgulandı.(A.B.)
  4. Liseler arasında yapılan yarışmaların çok yararlı olduğu, benzeri yarışmaların Üniversite öğrencileri arasında da düzenlenmesinin çok isabetli olacağı belirtildi.(B.K.)
  5. Bayburt’ta kış turizminin geliştirilmesi konusunda çalışma ve araştırma yapılmasının önemi hususu dile getirildi.(R.Y.)
  6. Bayburt’un “Okul Öncesi Eğitim” konusunun Türkiye ve bölge ortalamalarının gerisinde kaldığı, bu durumun araştırılarak gerekli tedbirlerin alınması gerektiği belirtildi.(B.K.)
  7. Bayburt’ta yerel televizyon yayını konusunun irdelenmesi ve mümkünse Üniversite’den yayın yapacak bir yerel televizyonun kurulması önerildi.(R.Y.)
  8. “Erzincan- Trabzon Hızlı Tren Yolu” konusunda yapılan ve yapılması gereken çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Bu önemli dava için hemşerilerimizin dikkatli ve duyarlı olması, bilinçli ve birlikte hareket etmesi zorunluluğu üstünde duruldu.(A.B.)
  9. BAYPROJE’nin yaptığı çalışmaların nicelik ve nitelik itibarı ile çok önemli olduğu, Bayburtlular olarak bu çalışmalara güçlü biçimde destek verilmesi gerektiği belirtildi.(Ş.Ç.)

Sonuç olarak; Bayproje’nin başarılı çalışmalarının giderek artması için, fikri ve mali desteğin yeterli düzeye getirilmesi gerektiği, böylece çok daha yararlı ve başarılı çalışmalar yapılabileceği hususunda görüş birliğine varıldı.

Toplantıya iştirak edenler:

Akın Bayrak, Bahri Kalkan, Dursun Kacır, Hüseyin Yıldız, Rakip Yıldız, Rıfat Yıldız, Şaban Çavdar, Şahin Kondolot ve ERÜ Mühendislik Fakültesinde okuyan iki genç hemşerimiz.



Üye Girişi
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?


E-Bülten



İstatistikler Yükleniyor ..!

YukariCik