Bayburt, ehram, dede korkut, bamsı Beyrek, Karadeniz, turizm Bayproje 9. İstanbul Toplantısı (22.11.2014)
Ana Menü
Projelerimiz
4. Olağan Genel Kurul Toplantısı

Bayproje 9. İstanbul Toplantısı (22.11.2014)

BAYPROJE 9. İstanbul Toplantısı

22 Kasım 2014,  Saat 11,00-12,30

 

(Bu toplantı Fahri EVSEN ‘in ev sahipliğinde İstanbul’da Fahri Otel’de yapılmıştır.)

1.    BAYPROJE olarak son bir yıl içinde bastırdığımız kitaplar (Bayburt Şehircilik Kongresi, Hayalimdeki Bayburt); hazırlanan raporlar (Bayburt Seyahat Raporu, 2. Olağan Genel Kurul Faaliyet Raporu); yaptırılan araştırma projeleri (Bayburt İlinin Gelişme Potansiyelleri ve Üniversitenin Muhtemel Rolleri, Bayburt Kırsalında Kadının Rolü ve Etkinliğinin Artırılması) konularında ayrıntılı bilgi verildi.

2.    Ayrıca tamamlanmış olan Bayburt’ta Sebze Üretim Potansiyeli ve Geliştirilme Olanakları konulu araştırma projesinin Bayburt açısından önemi anlatıldı.

3.    Dr. Aslan Özkan, BAYPROJE olarak düşünmekte olduğumuz “Örnek Köy Projesi”ni hayata geçirmek için Çerçi Köyünün uygun bir alternatif olabileceğini belirtti. Hemşeri turizminin Bayburt için önemini vurguladı.

4.    Fuat Fettahoğlu, Bayburt’un kalkınması için Bayburt köylüsünün kalkındırılmasının önemine temas etti ve Bayburt’ta şeker fasulyesi ve meyvecilik konularında araştırma yaptırılmasını önerdi.

5.    Ahmet Çağıldak, BAYPROJE’nin gerçek manada Bayburt için bir fikir önderliği yaptığını ve desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

6.    Suat Müftüoğlu, çalışmaların çok başarılı olduğunu ancak Bayburt’un tarihi konusuyla ilgili çalışmaların yoğunlaştırılmasını önerdi.

7.    Kenan Abdullahoğlu, Bayburt’la ilgili STK’ların BAYPROJE gibi somut projeler üzerinde çalışmaları gerektiği ve eşgüdüm içinde olmalarını önerdi.

8.    Ali Uçurum, çalışmaların başarılı olduğunu vurguladı.

9.    Lütfi Silo, görüş ve önerilerini yazılı olarak göndereceğini ifade etti.

10. Toplantının sonunda projelerimize maddi destek veren hemşerilerimizden toplantıda bulunan Suat Müftüoğlu, Fuat Fettahoğlu ve Lütfü Üçok’a teşekkür belgeleri, BAYPROJE adına Fahri Evsen tarafından, takdim edildi.

Toplantıya İştirak edenler: Fahri Evsen, Ahmet Çağıldak, Lütfi Silo, Suat Müftüoğlu, Fuat Fettahoğlu, Lütfü Üçok, Selim Kutlu, Ali Uçurum, Kenan Abdullahoğlu, Turgut Başağa, Kürşat Okutmuş, Hikmet Yücesoy, Dr. Aslan Özkan, Sadullah Sadullahoğlu, Eyüp Bayrak, Recep Ayyıldız, Akın Bayrak, Rıfat Yıldız.



Üye Girişi
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?


E-Bülten



İstatistikler Yükleniyor ..!

YukariCik