Bayburt, ehram, dede korkut, bamsı Beyrek, Karadeniz, turizm BAYPROJE Öykü Yarışması Ödül Töreni Yapıldı.
Ana Menü
Projelerimiz
4. Olağan Genel Kurul Toplantısı

BAYPROJE Öykü Yarışması Ödül Töreni Yapıldı.

Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) Öykü Yarışması ödül töreni Şair Zihni kültür merkezinde yapıldı.

Törende proje hazırlamanın ve hayata geçirmenin meşakkatli bir süreç olduğunu fakat projelerin hayata geçirilip başarılı sonuçlar alınmasıyla yorgunlukların memnuniyete dönüştüğünü kaydeden Vali Pehlivan, “Öncelikle bu projelerin eğitim öğretim gibi gerçekten hayati önem taşıyan bir alanda yapılmış olmasından dolayı emeği geçenleri kutluyorum. Bir sivil toplum kuruluşu marifetiyle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde hayata geçiriliyor olması da bu projeye ayrı bir değer katmaktadır. Eğitimin ne kadar önemli bir konu olduğunuz 7’den 77’ye hepimiz biliyoruz. Fakat şunu da hepimiz biliriz ki; bu konuda başarı elde etmek sadece anlatarak, konuşarak değil, icraat yaparak, somut çalışmalar ortaya koyarak mümkün olur. Bu da tek bir kişinin çabasıyla mümkün değildir. Topyekûn bir mücadele gerektirir.” diye konuştu.

Vali Pehlivan, okuryazar olmanın genel anlamı dışında bilgi birikimi edinmek ve bu birikimi insanlara yararlı olacak şekilde kullanmak olduğunu belirterek, BAYPROJE’nin hayata geçirdiği ‘Öykü Yarışması’ ve Matematik Atölyesi gibi projelerle bu amaca hizmet etmek gayreti içinde olduğunu söyledi.

Vali Pehlivan: “Sosyal bilimler anlanında, edebiyatta, sanatta ortaya konulacak eserlere en az teknolojik alanda ortaya koyulacak eserler kadar ülke olarak bizlerin de, dünyanın da ihtiyacı vardır. Bunu da çocuklarımızın gençlerimizi sosyo kültürel ve psikolojik gelişimine katkı sağlayacak ilave çalışma ve projelerle sağlayabiliriz. Bu öykü yarışmasıyla genç öğrencilerimizin edebiyat alanında kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayan BAYPROJE Derneğini,Yönetim Kurulu Üyelerini,katkı ve işbirliği sağlayan Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, Okullarımızı, Öğretmen ve Öğrencilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimizin bu alandaki başarılarının artarak devamını diliyorum.”diyerek sözlerini tamamladı.

BAYPROJE faaliyetleri hakkında bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı Akın Bayrak ise Bayburt’un sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan desteklenmesi için Bayburt’ta yetişmiş kimselerden nasıl yararlanabileceklerini ve Bayburt’un kalkınmasına nasıl katkıda bulunabileceklerini düşünerek yola çıktıklarını bildirdi. Bayburt hakkında araştırmalar yaparak raporlar hazırladıklarından bahseden Bayrak, “Bayburt’a yatırım yapan girişimci öyküleri kongresi yaparak Bayburt’a yatırım yapan tüm girişimcileri bir araya getirdik. Bayburt Şehircilik Kongresi’ni gerçekleştirdik. O kongrede ifade edilenler çok önemliydi. Yine Bayburt’ta çeşitli sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek toplantılar gerçekleştiriyoruz. Bu toplantıların bir meyvesi olarak Dede Korkut ve Bayburt isimli bir araştırma yaptırdık. Bundan iki yıl önce Kaleli Kentler ve Bayburt Kalesi isimli çok değerli bir sempozyum gerçekleştirdik. Tabi ki bunlar arasında BAYPROJE’nin en önemli ve ilk eseri öykü yarışmasıdır. Öykü yarışmasını çok önemsedik. Toplum olarak okuma ve yazmayı çok seven bir toplum değiliz. Yazmadığımız için geçmişle ilgili bir takım belgelere de sahip değiliz. Bu bakımdan öykü yarışmasıyla gençlerimizi bu konuda motive etmeyi istedik ve onlara okuma ve yazma alışkanlığını kazandırmak istedik. 7 yıldır bu yarışmayı devam ettiriyoruz. Bu güne kadar 21 eseri kitap haline getirmişiz. Geçtiğimiz yıl Matematik Atölyesi Projesi’ni başlattık. Bu proje çok kısa bir sürede 3. Ulusal Tales Matematik Yarışması’nda büyük bir kısmı yüksek dereceler elde ettiler. Bu öğrenciler içerisinden iki tanesi de yarışmada finale kaldılar. Bir öğrencimiz de zeka vakfının sınavında finale kaldı. Bu öykü yarışmasına bugüne kadar 254 öğrenci katıldı. Bu öğrenciler toplam bin 250 sayfa eser yazdılar. Tüm bunlar 6 kitap oldu. Yarışamaya katılan her öğrencinin eseri o kitaplarda kayıt altına alınıyor.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Öykü Yarışmasında birinci, ikinci ve üçüncü olan Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi Öğrencisi Emine Öztürk, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Zeynep Temel ve aynı okuldan Şuheda Develi ile diğer alanlarda derece elde eden öğrencilere ödülleri verildi.

Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, BAYPROJE Yönetim Kurulu Başkanı Akın Bayrak, Kurucu Üye Prof. Dr. Rıfat Yıldız, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.



Üye Girişi
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?


E-Bülten



İstatistikler Yükleniyor ..!

YukariCik