Bayburt, ehram, dede korkut, bamsı Beyrek, Karadeniz, turizm Hakkımızda
Ana Menü
Projelerimiz
4. Olağan Genel Kurul Toplantısı

Hakkımızda

    HAKKIMIZDA
 

    Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) düşüncesi, Kasım 2010’da Bayburt Postası Gazetesi’nde, Bayburt’taki şehircilik uygulamalarında estetik kaygıların yeterli seviyede dikkate alınmadığını konu alan ve Ahmet ÇAĞILDAK tarafından kaleme alınan köşe yazısını Prof. Dr. Rıfat YILDIZ’ın okumasıyla kıvılcım aldı. Bu düşünce, Bayburt’tan mahalle ve okul arkadaşı olan iki kişi arasında “Bayburt için neler yapılabilir?” şeklinde birkaç e-posta yazışmayla kalmıştı. Ancak, bu konu daha sonra Rıfat YILDIZ ve Kayseri’de yaşayan diğer bir Bayburtlu olan Akın BAYRAK tarafından geliştirildi. Kayseri’de yaşayan bu iki Bayburtlu, Ocak 2011’den itibaren BAYPROJE çalışmalarını kendilerine adeta ikinci bir iş edindiler.
 

    Bayburt sevdası ve Bayburt’a hizmet etme heyecanı ile; biri üniversiteden deneyimli, diğeri özel sektörde üst yönetimde birikim sahibi iki arkadaş, birbirini tamamlayan özellikleriyle, BAYPROJE’yi projelendirme ve uygulama çalışmalarını geliştirdiler. Amaçlarını net olarak
ortaya koyup, Türkiye genelindeki Bayburt STK’ları ile iletişim kurarak, mesleklerinde belirili noktalara gelmiş Bayburtluların adreslerine ulaşmaya çalıştılar. Bu kişilere BAYPROJE’ye davet yazısı gönderdiler. Davete cevaben gelen çok sayıda olumlu ve
heyecanlı eleştiri, BAYPROJE girişiminin isabetli olduğunu gösterdi ve cesaretlendirdi. 
 

    Bundan sonra, BAYPROJE düşüncesini tanıtmak, tartışmak ve geliştirmek için, Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Erzurum ve Bayburt’ta toplantılar planlandı ve uygulandı. Nisan ve Mayıs 2011’de yapılan bu toplantılarda öne çıkan düşünceler, tutanak halinde 300’e yakın ilgili hemşeriye gönderildi. Bayburt Valisi, Belediye Başkanı, Üniversite Rektörü, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ile telefonla ayrıca görüşüldü, bilgilendirildiler. Söz konusu yetkililer, bu girişimin Bayburt için yararlı olacağını belirterek, destek verme iradesinde bulundular.
 

    BAYPROJE’nin kuruluşuyla ilgili çalışmalar, son olarak 29 Mayıs–03 Haziran 2011’de Bayburt’a düzenlenen 6 günlük gözlem ve inceleme seyahati ve onun sonucu ortaya konan 36 sayfalık Bayburt Raporu ile olgunlaştırıldı. Nihayet 8 aylık hazırlık çalışmalarından sonra, 19 Temmuz 2011’de Bayburt Valiliği’ne yapılan başvuru ile BAYPROJE resmen kurulmuş oldu. 



Üye Girişi
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?


E-Bülten



İstatistikler Yükleniyor ..!

YukariCik